SPRUITJES

IN DE SERIE HORROR GROENTEN: SPRUITJES
_-Doel van het boek is kinderen wat over spruitjes te vertellen zodat het een aantrekkelijker groente wordt om te eten. Ze te enthousiasmeren voor verse groenten en zelf koken.
-Het is voor kinderen van bijv 9-11
-Het boek is vegetarisch / vegan, maar legt er niet heel erg de nadruk op. Het staat niet op de kaft.
-Wel een uitleg binnenin over het verschil tussen vegetarisch en vegan.

-Een ouder moet helpen bij het recept. Maar alle handelingen zijn zo makkelijk mogelijk, zodat het kind het meeste zelf kan.
-De recepten zijn ook eenvoudig, dus niet al teveel verschillende kruiden/ingredienten of ingewikkelde handelingen.
-Eventueel een uitleg van hoe je veilig moet snijden, oid.
-geen pakjes en zakjes, liefst alleen verse producten (tenzij het daardoor veel te ingewikkeld word, iets met bladerdeeg ofzo?).

-De vormgeving wordt het een mix van tekeningen in diverse stijlen en foto’s
-In dit boek mag je zelf dingen bijschrijven en tekeningen maken.

-Formaat A4 (ivm de Mee-eters – kleur/knipplaten)

Nog vastleggen:
horrorgroenten.nl
gruwelgroenten.nl

RECEPTEN
Alle recepten krijgen
-Waardering op de schaal van Spruitjes Force
-Skills Force
-Hoe vaak heb je dit recept al overleefdINTRO

SPRUITJES!
De horror groente der horror groenten!
Getverderre, goor bah bleh spuug
WIE LUST ZE WEL?!!!

Nou, heel veel volwassenen vinden ze namelijk wel lekker. Spruitjes is iets moeilijker om aan te wennen dan sommige andere groenten. Dat noemen we dat je ze kan ‘leren’ eten.
Ook is het handig om ze te lusten want anders eet je steeds hetzelfde en dat wordt heeeeel saai.
Stel je voor het hele jaar, iedere dag gekookte boontjes eten dat is toch ook geen drol aan.
Buiten dat, is het ook niet gezond, het is belangrijk om allerlei verschillendde groenten te eten want in alle groenten zitten andere vitaminen. En die heb je nodig voor je gezondheid.
Als je veel groenten eet kan je namelijk goed groeien en harder rennen en heelt je knie beter als je gevallen bent met rennen. Ook kan je beter denken en dat maakt school makkelijker. En als laatste, je reactie vermogen wordt sneller dus wordt je beter in gamen!

Dus, handig om spruitjes te eten.
Maar goed hoe doe je dat?
Eigenlijk best makkelijk, als je iets 10x hebt geproefd dan wen je aan de smaak en ga je het vanzelf lekker vinden. Je hoeft niet direct er een heel bord van te eten maar een beetje proeven is al goed.
Ook is het wel zo fijn om het lekker te maken door te combineren met andere dingen die je al wel lekker vind. Zoals bijvoorbeeld honing, appeltjes of noten.

Mocht het zo zijn dat je ze dan nog niet lust, dan heb je het in ieder geval geprobeerd en heb je levenslang officiele toestemming die vieze gore rotspruiten niet meer te eten!

Om je te assisteren bij het leren waarderen van die vieze gore spruitjes hebben wij dit boek voor je gemaakt met allerlei heerlijke smullend lekkere fantastische recepten die je zelf kan maken samen met een volwassen assistent.
Je assistent kan een van je ouders zijn, de buurman, een oma, of nouja kies iemand uit die spruitjes lekker vind en een beetje handig is met met koken (heel belangrijk, anders wordt het alsnog niet lekker!)INSPIRATIE
>> Download hier inspiratie voor recepten!!